Skip to content

Roze koek

Yes, een roze koek! niet te weerstaan, zeker als je er eentje op hebt. Dan wil je er nog eentje, toch? Wist je dat er 5 suikerklontjes in één roze koek zitten? Nou en? Ik eet er maar eentje. 

Echt? Blijft het bij eentje? Dat is heel knap van je! Veel mensen pakken na één roze koek of een andere suikerhoudende koek, nog eentje, of misschien wel 3 of 4. Maar ben jij iemand die zich heel goed in kan houden? Dan ben jij echt een topper! Want het is echt heel moeilijk om suiker te weerstaan, als je eenmaal suiker binnen hebt gekregen. Dat is gewoon menselijk, daar kun jij niets aan doen. Zo is de mens nou eenmaal gebouwd van nature. De combinatie suiker en vet is een geweldige lekkernij voor de mens. En de fabrikanten weten dat heel goed in een roze koek te vangen. 

Weet je dat je van de suiker in de roze koek een enorme energieboost krijgt? Je hebt energie, kan er weer tegenaan, hebt er weer zin in, kan je concentreren. Maar wist je dat je even nadat je suiker hebt gegeten een enorme energiedip krijgt? Je kunt je niet goed concentreren, wordt eerder geïrriteerd. Tja en dan is het moeilijk om niet nog een roze koek te nemen, want die gaf je net energie. Het alternatief is een banaan, appel, druiven, een handjevol noten, een plak bananencake, of havermoutkoekjes, zonder toegevoegde suikers. Dan voel je je de hele dag vol energie zonder die vervelende dipjes.

Roze koek