Skip to content

Het positieve effect van een gezonde leefstijl is overduidelijk. Minder kans op ernstige ziekten, zoals hart- en vaatziekten en kanker. Een langere levensverwachting, je mentaal beter voelen, lichamelijk fitter, etc. Misschien heb je al eens geprobeerd gezonder te leven. Maar val je telkens weer terug in je oude gewoontes. 

`Echt veranderen en je gewoontes doorbreken is ook niet makkelijk. Omdat niet iedereen gelijk is, zal het voor elk mens weer anders zijn welke aanpak het beste werkt. Doet je vriend(in) het op dié manier. Jou manier is waarschijnlijk heel anders. Want elke mens is uniek en heeft ook eigen manieren om te veranderen. En het mooie is, dat als je jouw manier én motivatie hebt gevonden, dat gaat het bijna vanzelf

Verandering gebeurt in kleine stapjes. Kleine stapjes maken de kans op succes groot en het risico op mislukking klein. Maar ook kleine stapjes kunnen al een groots positief effect hebben op je gezondheid.

Sommige mensen kunnen het alleen, anderen hebben daarbij hulp nodig. Als leefstijlcoach kan ik je begeleiden naar een gezondere leefstijl en samen zorgen we ervoor dat het helemaal bij jou past en dat je met weinig moeite een gezondere leefstijl krijgt.

Als leefstijlcoach maak ik graag kennis met je. Het eerste gesprek is vrijblijvend om te kijken of mijn manier van werken je aanspreekt en er een ‘klik’ is. Drink eens een kop koffie met me, of ga met me mee wandelen, dan maken we kennis!

Wat doet een leefstijlcoach?

Leefstijlcoaching is een nog vrij nieuw beroep. Eén van de kenmerken van de aanpak van een leefstijlcoach is dat ik als leefstijlcoach altijd naar jouw hele leefstijl kijk als basis voor de coaching. Dus niet alleen voeding of beweging, maar ook naar hoe je slaapt, ontspant en hoeveel stress je ervaart.

De som van deze delen is namelijk meer dan het geheel. Als je beter voor je zelf zorgt op al deze vlakken, zul je allerlei bijwerkingen kunnen krijgen. Meer energie bijvoorbeeld, of lekkerder in je lijf zitten, een rustiger hoofd, meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld. Je gezondheid verbetert en veel deelnemers kunnen dan ook stoppen of minderen met medicijnen in overleg met hun huisarts.

 

Ik kijk samen met jou naar je huidige leefstijl, en waar je naar toe zou willen. Welk gedrag hoort daarbij en hoe bereik je dat? Ik sluit altijd aan op jouw persoonlijke situatie, je wensen, vragen en mogelijkheden. Ik werk vanuit de gedachte van Positieve Gezondheid.  

Wat is Positieve gezondheid?

 

Positieve gezondheid richt zich op de totale mens, niet alleen op zijn ziekte. Aandoeningen of ziekte kunnen erg het leven van mensen bepalen en allesoverheersend zijn. Maar mensen zíjn niet hun aandoening. Toch gaat vaak alle aandacht uit naar gezondheidsproblemen, en hoe die opgelost kunnen worden.Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek.

Het accent ligt niet op ziekte. Maar op de mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. Een bredere kijk op gezondheid, die meer oplevert. Het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Én om zo veel mogelijk eigen regie te voeren. Positieve Gezondheid, is uitgewerkt in zes dimensies zoals in het spinnenweb is te zien. 

Spinnenweb

 

Met het spinnenweb kunnen mensen hun eigen gezondheid in kaart brengen. Ook is het een gespreksinstrument dat gebruikt kan worden om de zes dimensies van Positieve Gezondheid te bespreken. Op deze manier krijgen mensen een bredere kijk op hun gezondheid, zien wat wél goed gaat en waar ze eventueel nog aan willen werken. Kijk voor meer informatie over Positieve Gezondheid op: www.iph.nl en vul zelf het spinnenweb in om te ervaren wat Positieve Gezondheid is.

Relax

Relax Hardlopen is hárd lopen, maar hardlopen kan ook rustig. Het is heerlijk om met

Lees meer

Motivatie

Motivatie Hoe blijf jij gemotiveerd? Wanneer je jezelf een doel hebt gesteld, dan wil je ook

Lees meer