De steun van anderen

Halve marathon

5 juni 2016 liep ik in Amersfoort de halve marathon. Het was warm, érg warm! Een goede tijd zou ik niet lopen, maar ik ging toch van start. In het begin ging het nog goed, totdat ik de polder in kwam en de hitte toesloeg. Ik dacht om uit te stappen, maar op 15 km stond mijn familie mij op te wachten, dus tot daar wilde ik sowieso lopen. En dat hielp, blij door de aanmoediging van familie en vrienden liep ik weer door. Maar toen zakte ik weer in.

Totdat ik in de binnenstad kwam en de fijne aanmoedigingen van iedereen, het toejuichen en klappen, ervoor zorgde dat ik weer energie kreeg en uiteindelijk de finish behaalde. Zonder de aanmoediging van anderen had ik het einde echt niet gehaald. Reken maar dat ik gestopt was als ik in mijn eentje in de polder liep te zwoegen. De steun van de mensen om je heen is belangrijk als je stappen wilt zetten. Door steun en aanmoediging van anderen kun je meer dan je denkt.

Ook als je wilt veranderen van leefstijl, werkt dat ook zo. Het is niet makkelijk om andere gewoonten aan te nemen. De steun van mensen om je heen is belangrijk. Zorg dat je mensen op de hoogte stelt van je voornemen. En leg hen uit wat je doel is. Als jouw uiteindelijke doel is “beter in je vel zitten”, zullen ze dat beter begrijpen, dan dat je een koekje afslaat. Net zoals ze je uitbundig staan aan te moedigen langs de kant van de weg bij de halve marathon, maar soms wat meewarig aankijken, als je een training doet van 2 uur. Vertel dus wat jou mooie persoonlijke doel is en je zult merken dat de mensen om je heen je steunen.