Skip to content

Gewichtstraining

Al een tijdje train ik met dumbells. De bedoeling was om mijn armen te verstevigen. Hangende flapjes wil ik zo lang mogelijk uitstellen. Met dumbells van 2 kg begon ik te trainen via een workout-app op mijn iphone. De eerste trainingen waren best zwaar. Maar na een tijdje merkte ik dat het wel heel makkelijk ging met 2 kg. Dus heb ik een paar gewichten van 4 kg gekocht. Dat is ineens best veel zwaarder, maar ik voelde mijn spieren weer werken.

Er zitten meer voordelen aan krachttraining dan alleen stevige armen. Je core wordt namelijk ook verstevigd. Door een juiste houding aan te nemen, voel je ook je buikspieren, rugspieren en bekkenbodemspieren. Die moeten allemaal werken, omdat jij zo’n gewicht gaat tillen. Mooi meegenomen toch? Mijn houding wordt door een betere corestabiliteit ook beter. Een stevige core, is  belangrijk tijdens sporten, bewegen in het algemeen en om blessures te voorkomen. 

Uit een onderzoek kwam naar voren dat krachttraining ook helpt om je mentaal beter te voelen. Krachttraining zou net iets beter helpen dan alleen wandelen bijvoorbeeld. Het advies is dus naast bewegen, zoals wandelen, hardlopen, fietsen, ook 2 tot 3 keer per week aan krachttraining te doen. Daar wordt je niet alleen sterk van, maar ook blij van. Win-win dus 🙂