Skip to content

De Bank!

Ik heb mijn training bij de club gemist. De dag erna ga ik dan altijd een loopje voor mezelf doen. Maar mijn lijf voelde zwaar, ik was moe en ik had gewoon geen zin. De bank lag heerlijk, het kopje koffie smaakte goed en met een tijdschrift en mijn ipad binnen handbereik had ik niets te klagen. Maar ik werd er toch niet vrolijk van. In tegendeel, ik werd hartstikke chagrijnig. En dat merkten mijn huisgenoten ook. 

Ik weet het wel, je moet gewoon gaan lopen, ook al heb je geen zin. Je komt jezelf later wel tegen. Soms mag je echt even op de bank blijven, als je jezelf echt niet lekker voelt, je moe bent omdat je te veel getraind hebt, dan is rust juist belangrijk. Maar meestal kun je beter wel gaan sporten, daar krijg je een fijn gevoel van. En bedenk zelf eens, heb jij achteraf wel eens spijt dat je bent gaan sporten? 

Dus vanmorgen direct mijn hardloopkleren aangetrokken. Het regende behoorlijk, ik kon mijn pet niet vinden, maar ik ging. Ik liep niet echt lekker – ik heb maar 10 km gelopen – maar ik heb iets gedaan. En de rest van de dag was ik in een veel beter humeur.

Dus mijn motto is: Gewoon gaan!