Skip to content

Mijn nieuwe uitdaging voor 2014 zou een halve marathon zijn. Ik had me tot dan vooral op de 10 km gericht, maar ik wilde toch een keer een halve marathon lopen. Dat betekende dus trainen, 3 x per week, waaronder een LSD training (Long Slow Distance training).

De Halve van Hoogland in september was een mooi haalbaar doel. In 12 weken ging ik me voorbereiden. Alles ging goed, ik voelde me goed in vorm. Totdat ik op een trainingsavond wat springoefeningen deed en ik plotseling een klap voelde in mijn kuit. Ik wist het gelijk, dit was duidelijk een zweepslag :(. Ik kon gelijk niet meer lopen op mijn been. Met mijn trainers aan weerszijden ging ik naar het clubhuis. Daar stonden de dames achter de bar al klaar met een ijspakketje. Wat ontzettend attent! Ik heb toen manlief gebeld om me op te halen, want fietsen ging ook niet meer. Thuis gelijk ICE-en, of beter gezegd, koelen, compressieverband en been omhoog.

De Halve van Hoogland was over 4 weken. Dat ging nooit lukken! Ik kon echt niks met mijn rechterbeen en hinkelend of met 2 krukken begaf ik me voort. Zou ik überhaupt ooit weer kunnen hardlopen? Na 2 weken ben ik naar de fysiotherapeut gegaan en die stelde me al direct gerust. Hij vroeg wanneer ik de halve marathon dan wilde lopen. Ik zag dat toch echt nog niet zitten, maar ik zei in juni in Amersfoort zou mooi zijn. Langzaamaan herstelde mijn kuit zich en na 3 maanden in de sportschool, ging ik voorzichtig een paar minuten hardlopen. Dat viel niet mee. Maar elke keer ging ik iets verder en steeds ging het beter met me. Ik kon zelfs weer met de trainingen van de Atletiekvereniging mee doen. En voorzichtig dacht ik toch aan die halve marathon in juni… Ik ging serieus 3x per week trainen en in mei heb ik me opgegeven voor de halve marathon. 7 juni 2015 stond ik in het centrum van Amersfoort aan de start van mijn 1e halve marathon. Het was geweldig, ik liep heerlijk en genoot onderweg van de aanmoedigingen. Uiteindelijk heb ik een tijd van 1:55 uur neer kunnen zetten, waar ik heel tevreden mee ben. Op naar de volgende halve marathon!