Skip to content

16 april 2016

Het valt me dit jaar tegen. Ik ben niet zo in vorm als vorig jaar, terwijl ik gewoon netjes het schema voor de halve marathon volg. Misschien omdat ik de training nu alleen doe, dat het zo zwaar is. Vorig jaar was het ook zwaar, maar dan klaag je even na de training, neemt een kop koffie en dan is het over. Nu kom ik thuis en klaag ik alleen. Tja, da’s toch anders. Het schema gaat me ook steeds meer tegenstaan. Normaal vind ik het heerlijk om te gaan lopen, nu betrap ik me erop dat ik móet lopen, ik móet mijn schema lopen. 

Afgelopen donderdag móest ik ook mijn schema weer lopen. Plichtsgetrouw als ik ben, doe ik dat dan ook. Ik liep de Arkemheenpolder in. Eerst de drukke Zevenhuizerstraat af, voorbij restaurant de Kooi en dan rechts de weilanden in. Een prachtige omgeving, rust en weidse natuur. Een paar pasgeboren lammetjes keken mij verbaasd en meewarig aan, toen ik verhit kwam langslopen. Verderop vlogen twee witte zwanen over het weiland. Langzaam verminderde mijn snelheid en ging ik genieten van mijn omgeving. Eindelijk kreeg ik het gevoel weer dat ik kwijt was. Gewoon heerlijk lopen in de natuur en genieten van de omgeving. Waarom doe ik dat niet vaker, waarom móet ik dat schema volgen? Zal ik die halve marathon gewoon laten schieten?