Skip to content

Nu ik een nieuw sporthorloge heb mét hartslagmeter, moet ik natuurlijk wel kunnen trainen op mijn hartslag. Dus ik moet weten wat mijn maximale hartslag is.

Ik kan naar een sportarts gaan en mijn maximale hartslag laten meten. Maar ik wil eerst kijken of ik het ook zelf kan. Dus op een goede vrijdag trek ik mijn hardloopschoenen aan en ga ik naar de brug over de Eem. Ik ben van plan daar een aantal keer tegen op te lopen, om zo tot het maximale te gaan. Het blijkt dat het wel een lange heuvel is, en ook de terugweg is lang, dus ik ben al lang weer hersteld, als ik weer naar boven moet. Ik besluit verder te lopen en mijn maximaal te halen gewoon onderweg. Ik loop lekker Coelhorst in waar het rustig is. De eerste keer versnellen, verzuur ik bij 175 hartslagen. Dit probeer ik vol te houden en op het eind nog even net iets harder te lopen. Mijn hartslag komt tot 183. Dat moet toch beter kunnen denk ik, dus na een kleine rustpauze, ga ik er nog een keer voor. Dit maal verzuur ik weer bij 175 hartslagen, ik versnel het laatste stuk, maar kom niet verder dat 186 hartslagen. En ik heb het al moeilijk! Dit gaat echt niet makkelijk. Tijdens mijn training heb ik een keer een hartslag van 200 gemeten, ik moet toch beter mijn best doen. Een laatste keer denk ik, ik ga tot het alle uiterste! Ik heb het zwaar, maar mijn hartslag wil nu niet verder dan 178. Pfff! 

Het is echt moeilijk om dit alleen te doen. Ik dacht dit wel even te doen, maar om een gegeven moment dacht ik ook, wat ben ik me aan het uitsloven, hier in de prachtige polder?

Misschien toch maar eens naar een sportarts om echte goede waarden te meten