Skip to content

6 juni 2016

En toen was het 5 juni, de dag van de halve marathon. De laatste paar weken dacht er aan om de halve marathon niet te gaan lopen. Ik was niet in vorm, het liep niet lekker, dus waarom zou ik hem gaan lopen?

Maar ja, dan hoor je al die mensen die hem wel gaan lopen en dan gaat het toch kriebelen. Ik zal spijt krijgen als ik hem niet loop, dacht ik. Dus een paar uur voordat de inschrijving sloot, heb ik me toch ingeschreven. 

5 juni was warm, erg warm! Maar ik ging starten met een relaxed gevoel, want een goede tijd zou ik niet neerzetten en met deze hitte helemaal niet. Dus ik begon relaxed en ik liep eigenlijk lekker op een schema van 2 uur. Totdat ik de polder in kwam. De hitte sloeg toe en ik kon alleen maar aan water denken, wat een dorst had ik. Terwijl er wel genoeg drankposten waren. Ik ging steeds verder van mijn schema onder de 2 uur af. Ik wilde uitstappen, maar op 15 km stond mijn familie mij op te wachten, dus tot daar moest ik sowieso lopen. Blij door de aanmoediging van familie en vrienden liep ik even weer goed op schema. Maar toen zakte ik weer in. De momenten om uit te stappen kwamen steeds vaker. Totdat er in de stad flink met water werd gespoten. Heerlijk, daar knapt een mens van op! Ook de fijne aanmoedigingen van iedereen zorgde ervoor dat ik weer energie kreeg en uiteindelijk de finish behaalde. Over de tijd zullen we het maar niet hebben, maar ik heb mijn medaille!

Volgende keer neem ik revanche! Met een goede tijd en goede voorbereiding.

Halve marathon